Waarom deze site

In de loop van jaren heb ik vele wandelingen en fietstochten gemaakt. In 2010 heb ik voor het eerst een GPS toestel gebruikt. Hiermee konden de uitstappen geregistreerd worden in GPX bestanden en die kunnen we bewaren. De eerste jaren heb ik de bestanden opgeladen naar wikiloc (https://nl.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=136125). Voor mezelf vond ik het moeilijk om één van mijn eigen tracks terug te vinden en daarom wilde ik zelf iets maken.

Na mijn pensionering in 2017 heb ik een basiscursus HTML/CSS (CVO-MIRAS) gevolgd en een basis PHP (VDAB). Op basis van die kennis is de eerste site www.polten.be gebouwd. Ondertussen zijn we een paar jaar verder en het onderhoud van de site wordt moeilijk, vooral omdat ik al niet meer zo goed weet hoe het allemaal werkt.

Daarom zocht ik een ‘content management system’ dat ervoor zorgt dat alles werkt zodat voor mij alleen de inhoud blijft. Na experimenten met Drupal, Joomla! en WordPress bleek dat het allemaal niet zo eenvoudig is en dus volg ik nu een online WordPress opleiding bij CVO-MIRAS.

Deze site wordt geleidelijk opgebouwd op het tempo van de cursus. In deze categorie van berichten documenteer ik de stappen, in de eerste plaats als geheugensteun voor mezelf, maar natuurlijk ook voor iedereen die interesse heeft.

Waarom deze site

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven