Bouwstenen van de site

In de cursus bij CVO-MIRAS leren we de basiswerking van WordPress. Voor mijn specifieke toepassing zijn er bijzondere bouwstenen nodig. WordPress moet een track kunnen tonen op een kaart. We moeten tracks kunnen terugvinden aan de hand van bepaalde informatie. Waar is het? Hoe lang is het? Gaat het om wandelen of fietsen? Zijn er op- of aanmerkingen?

Voor het verzamelen van de ‘bepaalde informatie’ gebruik ik de plugin Advanced Custom Fields (ACF). Een groep velden wordt gekoppeld aan een berichtsjabloon (singleGPX.php). Wanneer er een nieuw bericht gecreëerd wordt op basis van het sjabloon worden de velden opgevraagd. Dat is alleen zichtbaar in de back-end.

Voor het tonen van tracks is er de plugin “WP-GPX-Maps”. In het sjabloon singleGPX.php wordt de plugin met een shortcodeblock (tussen vierkante haken) opgeroepen:
sgpx gpx=”/wp-content/uploads/yyyy/yy/bestand.gpx”.
Naast de kaart wordt ook de ‘bepaalde informatie’ getoond. Er was wat php/html code nodig om de gegevens uit te lezen en ze in tabelvorm weer te geven.
13/10/2020: De shortcode wordt nu in de code van het sjabloon opgeroepen. Ik moet dus geen block meer creëren voor elke nieuwe post.

Om een lijst van tracks te tonen is er het paginatemplate ListGPX.php. In elke pagina die op basis van dit sjabloon gemaakt wordt, wordt met een ACF groep een land (of “alle”) meegegeven. De pagina toont dan de tracks voor het land in kwestie in een tabel. Hier was ook weer wat html/php code nodig. Dankzij de plugin Tablesorter kunnen de tabellen op elke kolom gesorteerd worden.

De wereldkaart met daarop een marker voor elk track wordt gemaakt met de plugin Subsystic Ultimate Maps. Voor het synchroniseren van de berichten en de markers was er ook weer code nodig.

De fotogalerij is gemaakt met NextGen. Ze is toegankelijk via het menu voor gebruikers van een bepaald niveau. Niet aangemelde bezoekers en abonnees krijgen het menu item niet te zien.

Bouwstenen van de site

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven