Een spoor visualiseren met Google Earth

Met Google Earth kan je een spoor in beeld brengen. Naast het spoor kan je dan ook de foto’s zien die door gebruikers van Google Earth ter beschikking gesteld worden. Wanneer je een trip voorbereidt kan je een voorproefje krijgen van de dingen die onderweg te zien zijn. Google Earth kan niet goed overweg met onze GPX-bestanden. We kunnen deze bestanden wel vlot converteren naar KML-bestanden waar Google wel van houdt. Er zijn vele online conversiesites waar je vlot en gratis een bestandje ‘vertaalt’. Voor wie dit vaker wil doen is er de gratis software ‘GPS Babel‘ waar je alle navigatiebestanden mee kan omzetten naar andere bestandsformaten. Deze software is beschikbaar voor alle computers, Windows, Mac, Linux ….

  • Er zijn 2 versies van Google Earth:
    • Google Earth Pro. Dit is een programma dat je op je computer moet installeren. Wanneer het programma geïnstalleerd is kan je een KML-bestand openen door erop te dubbelklikken. Vanuit het programma kan het ook via menu Bestand – Openen.
    • Google Earth web. Deze versie loopt in de cloud. Je hoeft dus niets te installeren, gewoon surfen naar https://earth.google.com/web. Om het bestand te zien klik je links boven op het icoontje met de 3 streepjes, daaronder kies je voor ‘Projecten’. Dan op de knop ‘Openen’ klikken en daar kiezen voor ‘KML-bestand importeren vanaf computer’. Wanneer het bestand geopend wordt zie je het spoor op de kaart en icoontjes op plaatsen waarvan foto’s beschikbaar zijn. Achter een icoontje kunnen er meerdere foto’s schuilgaan!
  • Persoonlijk verkies ik Google Earth web, maar dat is een kwestie van smaak.

Een spoor visualiseren met Google Earth

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven